>

Sunday, June 26, 2011

.::another PE Siri 2::.
now..

now....

now.....


Assalamualaikum.. ahaa~ nie nak sambung lagi apa yang anna dok berceloteh entry lalu.. lagipun, ini pun untuk kegunaan anna kelak.. klo dah lupa idea yang cikgu dok ajar kat kita,kat sini la anna cari.. hee~

ok, yang lalu dah cite pasal pirate la, jalan la.. skang kita cite pasal menari n guling-guling.. hoo~

Menari...
ini bukan lagu yang sembarangan taw.. tym tu, cikgu kitowang dendang kan kami lagu yang memang khas utk pJ.. dan sangat bersesuaian dengan murid tahun satu.. so, dengar lirik dy ni, buat gaya apa yang dia cakap..

klo tak silap lagu dia macam nie,
Saya seekor gajah,
di hutan sunyi,
mencari kawan-kawan,
untuk menari..

lenggang-lenggang ke kanan,
lenggang-lenggang ke kiri,
lenggang-lenggang ke kanan,
lenggang-lenggang ke kiri....

Dum...Dum;..Dum...

Saya seekor tikus,
di rumah kecil,
mencari kawan-kawan,
untuk menari...

jengket-jengket ke kanan,
jengket-jengket ke kiri,
jengket-jengket ke kanan,
jengket-jengket ke kiri..

Chit....Chit.....Chit....

-H.A.B.I.S-

haha,camtu la lagu dia..tu baru tahun satu.. tahun 2 belum buat lagi.. hee, klo gitu,bia along je la yang buat.. nak guna ikan dan zirafah plak..hehe~

Guling-guling...
ini dia.. dalam pergerakan nie, kitowang blaja 2 jenis guling.. 1.Guling Balak 2. Guling ........? haha... nak tahu? cAri la sendiri.. haha  (padahal, anna lupa..hahahaaha)..

guling balak nie, pergi cari 'balak'..

--> hui penat kitowang cari balak.. ingat senang ke..?? dah la berat,nak angkat bawa masuk dewan lagi.. haha.. : itu kayu balak la!

-->ni lagi satu,ingat senang ke nak ngurat? kena plak yang dah ade makwe, memang la susah....setia la konon..hahahaha..: itu balak lain..

owrait,  guling balak yang di maksud kan dalam guling-guling ini ialah pelajar akan berguling dari satu tempat ke satu tempat yang lain.. dari A ke B..

ini contoh tilam nye... - mR. gOOgle-

maksud nye di sini,dari hujung ke hujung.. tapi, yang kat dLm gambar tue, agak kecil tilamnye..  yang kitowang punya besar sikit.. huu~ tapi, still warne hijau la.. haa~


another from abang gOOgle..


Pengalaman...
haa,ni nak habaq mai.. dui, haha..tuka sleng nampak.. lepas kitowang buat 'guling balak' seorang demi seorang (guru pJ la kata kan..hee), kena bahagi kepada 6 owang satu kum..

so, owang yang paling kecik kat dalam kum ni akan dipilih (of coz me  = =" ).. kemudian, 4 owang yang lain, akan berperanan sebagai pembawa balak.. hahaha.. yang kecik tu plak, duk kat atas dowang dan akan di bawa guling ke another place.. haa, yang lain jangan pikey macam2 taw..  jaga kowang..

dalam masa yang sama, nilai kerjasama sangat terserlah kat dalam aktiviti nie.. bab,klo sowang daripada pembawa tu x bergerak sama massssaaam pembawa laen.. tak sampai la balaknye jawabnye..

wlobgaimnapun, mmg best nie aktiviti n happening.. dan yang pasti, mmg laki tmpat laen, pmpuan tmpat lain.. owkey! so, nilai murni dan Islam masih lagi ada..  yes! thumbs up! ^^,

owkey,sukoop sampai sini eh..  ^^,  like PE <3

.::bADan sIHat, hIdUp cErIa::.


No comments:

Post a Comment